ÁÁÁ az autóm!

A gépkocsi lopás az a bűncselekményi kategória, ami a státusz szimbóluma mellett az  ember mobilitását is veszélyezteti. Ekkor döbbenünk rá arra, hogy igenis mennyire szükségünk van rá.

Az autólopás soha nem ad hoc jellegű, azaz az elkövető megrendelésre lopja el az autót és sajnos a gépkocsi eltulajdonítása után nagy valószínűséggel, mint alkatrész kerül értékesítésre.

Miként előzhetjük meg, hogy reggelre  ne arra ébredjünk, hogy a lábbuszt kell igénybe venni?

Először is – mint a betörés megelőzésénél – a feladatunk, hogy lehetőségeinkhez mérten minél több biztonsági rendszert telepíteni a gépkocsiba. Gondolok itt riasztóberendezésre, pajzstechnológiára, GPS rendszerre, illetőleg egyéb zárakra, kormányzár és váltózár alkalmazására. Ezen kívül a közterületen parkolás esetén  fontos, hogy jól megvilágított helyen parkoljunk. Gyakori hiba főként családi házaknál illetve garázsok használata esetében, hogy a garázsajtó nem elég biztonságos, így azt könnyen felfeszítve juthat a gépkocsihoz az elkövető. Aki itt még nyugodtabb körülmények között tudja a gépkocsi védelmi rendszereit feltörni. Sőt gyakori hiba, hogy a gépkocsi kulcsa ott van elhelyezve  a garázsban. Mindenféleképpen javaslom a gépkocsira casco biztosítás kötését, mert mint már előző cikkemben említettem tökéletes biztonság nincs, tegyük meg, amit lehetőségeink szerint meg tudunk tenni.

Köszönöm a figyelmüket! Következő alkalommal az úgynevezett trükkös lopás megelőzésével kapcsolatosan szeretnék tanácsot adni.  Addig is várom kérdéseiket, észrevételeiket.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.