Hogyan válasszon magánnyomozót?

Ez egy igen fontos kérdés. Ez a szolgáltatás bizalmi jellegű, szükséges ismerni a szolgáltatást nyújtó céget vagy személyt. Ami a legegyszerűbb és leginkább megalapozza a szolgáltatást nyújtó magánnyomozóval szemben a bizalmat, az a személyes ajánlás. Aki az ajánlást adja, igénybe vette a magánnyomozó szolgáltatását, és elégedett volt annak minőségével.

Amennyiben nincs ismeretségi körében olyan személy, aki igénybe vett volna magánnyomozót, akkor a világhálón is találhat, sok ilyen jellegű szolgáltatást kínáló céget. A neten szörfölve megtalált szolgáltatóról sokat elmond a honlapja – annak megjelenésével, tartalmának minőségével. Ezek az oldalak minden olyan információt tartalmaznak, amire Önnek szüksége lehet, legfontosabb a cég működését biztosító okiratok száma, esetlegesen tagja-e valamelyik szakmai kamarának, szolgáltatások típusai. Nagyon fontos, hogy az adott szolgáltató rendelkezik-e referenciával, és az visszaellenőrizhető-e.

Amikor Ön kiválasztott egy szolgáltatót és sor kerül a személyes konzultációra, szükséges, hogy meggyőződjön arról, hogy a magánnyomozó valóban rendelkezik a szolgáltatás működtetéséhez a megfelelő engedélyekkel. Ilyen okirat a magánnyomozói engedély, amely személyi igazolvánnyal együtt érvényes, a cég működési engedélye, esetlegesen a kamarai tagságot igazoló okirat. Hozzáteszem, célszerű itt is nem egy szolgáltatót megkeresni, hanem a piaci feltételeknek megfelelően kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbbet.

A magánnyomozói szolgáltatás nem olcsó, hiszen feladattól függően a technikai eszközök használata, munkatársak foglalkoztatása is szükségszerű lehet. Legyen gyanús Önnek, ha akinek a szolgáltatását igénybe kívánja venni, a piaci ár alatt aránytalanul olcsón dolgozik, ugyanis könnyen valóra válhat az a szólás, miszerint „olcsó húsnak híg a leve”, azaz felmerülhet, hogy nem szakszerű a munkavégzés.

Ne feledkezzen meg arról, hogy amikor az ügyfél és a szolgáltató megállapodott, szükséges a megállapodást szerződésbe foglalni!

Bízom benne, hogy segítettem Önnek abban, hogy könnyebben és nagyobb bizalommal forduljon szakemberhez.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.