Nyeeeertem!!! Vagy nem?!

Ma egy igen aktuális témával fogok foglalkozni, az illegális szerencsejáték veszélyeire szeretném felhívni a figyelmet.
Ma nagy divatja van a szerencsejátéknak. A média is segíti a szerencsejátékok előretörését. Gondoljuk csak végig, miért is szerencsejáték? Nyilván azért hívják így, mert szerencse kell hozzá, azaz pontosítva a játéktudás mellett szükség van igen sok-sok szerencsére is – optimális esetben.

De miért is írom ezt a cikket?

Csupán azért, mert sokszor irányított szerencséről beszélünk. Miért? Általános hiba azt elhinni, hogy a szerencsejátékban „én fogok nyerni”. Sajnos ez nem így működik. A szerencsejáték létrehozóinak nem az a célja, hogy a játékos nyerjen. Ahhoz, hogy valaki ebben a szférában eredményes tudjon lenni, rengeteg tapasztalat és önismeret szükséges. Nem akarok rébuszokban beszélni. Mindig is létezett a szerencsejáték Magyarországon. Kezdjük talán a Lottóval és a Totóval.

Emlékeznek annak idején a nagy totó botrányra, hát igen ezt hívják irányított szerencsének, más néven bundának. A legutóbbi tipp-mix és totó botrány miatt Németországban folyik nyomozás labdarúgók ellen, amely sajnos Magyarországot is érinti. Több játékost és edzőt is nem oly régen a rendőrség őrizetbe vett.

Aztán megjelentek az un. netes szerencsejátékok – főként a póker – amely nagy tért nyert hazánkban. Különösen azóta, amióta Gyuri bácsi, azaz Korda György a televízióban kommentálta a játékot. Több ügyfelemtől hallottam már arról, hogy az un. netes játékokban a résztvevők között megjelentek a csalók, akik a játék során virtuális kapcsolatba kerülnek az áldozataikkal, beszélgetnek, chat-elnek, és mikor elnyerték a játékostársuk bizalmát, akkor a játék során kisebb összegű kölcsönöket kérnek további játékhoz, és megkérik játékostársukat utaljanak a számlájukról pénzt, amit persze egy napon belül visszautalnak. Természetesen nem ez történik. A játékosok szinte anonimek és különböző nicknevek alatt játszanak, szinte lehetetlen megtalálni és számon kérni.

A pókerjáték népszerűsödésével egyre inkább jelentek meg hivatalosan engedéllyel működő és ellenőrzött játékszalonok, ahol törvényes keretek között lehet elveszíteni a pénzünket. Itt is meg van a veszélye annak, hogy beugrik a játékos egy-egy csapdába. Ugyanis a pókerjáték során van ahol szabályozottak a tétek, és van az úgynevezett cash game játék. Gyakran előfordul, hogy a játékosok játék közben összeismerkednek, és van egy-két beépített ember, aki a játékosokat arra biztatja, hogy vegyen részt az általuk illegálisan kiszervezett pókerjátékban, sokkal nagyobb pot (nyeremény) kecsegtetésével. A baj akkor van, ha valaki nem méri fel ennek veszélyét.

Miről is beszélek?

Emlékeznek a Bud Spencer és Terence Hill filmekre, különösen a Megint dühbe jövünk című filmben szereplő Görög nevezetű játékszervezőre? Pontosan erről van szó.

Aki részt vesz egy illegálisan szervezett játékban nem lehet abban biztos, hogy a játék nem irányított, azaz feltehető, hogy a játék arra jött létre, hogy az un. balekot, más néven játékosáldozatot kifosszák a játék fedezéke alatt.

Hogyan is történhet?

A játékban résztvevők összejátszásával, vagy a kártyák megjelölésével.

Mi a megoldás?

Játszunk a játék élvezetéért, és olyan helyszínen, amiben biztosak vagyunk, hogy legális és biztonságos.

Köszönöm a figyelmet, várom továbbra is kérdéseiket és észrevételeiket.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.