Vigyázzunk magunkra és értékeinkre, mert helyettünk más nem fog!

Ismét elérkezett a nyár, és lassan a nyári szünidő is. Ez a nyári időszak az, amely során statisztikailag igazoltan arányaiban sokkal több bűncselekmény valósul meg, mint egész évben. Ehhez hozzájárul az is, hogy a közbiztonság folyamatosan romlik – ezt érezheti mindenki saját környezetében.

A mai téma, amiről Önökkel szeretnék pár gondolatot megosztani, az óvintézkedések a nyári időszakban.

A nyári időszak alatt a betöréses lopásos bűncselekmények, az alkalmi lopások és zseblopások jelentősen megszaporodnak. Emiatt mindenképpen szükség van arra, hogy mi önmagunk is gondoskodjunk személyünk és értékeink biztonságáról. Mint tudjuk az ördög nem alszik. Tegyünk meg minden tőlünk telhető szükséges óvintézkedést.

Már a „házam a váram” cikkemben előzőleg említettem, hogy nagyon fontos a lakás és a ház védelme érdekében biztonsági zárak, rendszerek telepítése, illetve az, hogy amennyiben elutazunk, azt ne tegyük közzé a közösségi megosztó portálokon. Kérjük meg családtagjainkat, hogy ürítsék napi rendszerességgel a postaládát, illetve a lakásban amikor viráglocsolást végeznek, akkor függönyöket, redőnyöket is mozgassák.

Továbbá figyeljünk értékeinkre a strandokon és szórakozóhelyeken is, mindig használjuk az erre kialakított értékmegőrzőket, és értékeinket még pár pillanatig se hagyjuk őrizetlenül. Ezzel sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

Ilyenkor nyáron megemelkedik a gépkocsi feltörések száma is. Amit leginkább megtehetünk ennek megelőzése érdekében, hogy nem tartunk a kocsi utasterében semmit, még egy szatyrot sem, ugyanúgy a telefontöltőt, a telefontartót és a GPS-tartót se hagyjuk szem előtt, ugyanis az elkövetőt nem érdekli, hogy mekkora kárt okozva jut be a gépkocsiba, mi hiába tudjuk, hogy nincs érték az ott hagyott gépkocsiban, ha a jelek másra utalnak.

Ami igazán a legeslegégetőbb kérdés a nyári szünidőben az, hogy a gyerekek és a fiatalok sokszor több órát is felügyelet nélkül töltenek, ami nyilván veszélyforrás lehet, hiszen a gyerekekben, tinédzserekben sokkal kisebb a veszélyérzet, ezért belemennek olyan kétes helyzetekbe, ami akár az életüket is veszélyezteti. Több esetben a bandázás során „brahiból” általuk fel nem mért súlyosabb bűncselekményt követnek el bátorságuk fitogtatása érdekében. Igen, a nyári szünidő nagy feladat a szülők számára, ezért fontos, hogy ezt megelőzően megfelelően felvilágosítsuk, tájékoztassuk a gyerekeket!

Az tanácsolom tehát, hogy :

Vigyázzunk magunkra és értékeinkre, mert helyettünk más nem fog!

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.