Zaklat a volt párom!

Mai cikkemet is az életből merítettem. Gyakori eset, hogy a párkapcsolatok vége nem happy end, és a kapcsolatok lezárását követően az egyik fél ezt nem tudja feldolgozni.

Tudom, hogy a hölgyek nagy része már került olyan helyzetbe, amikor a párkapcsolatuk megszűnése után volt párjuk kellemetlenkedett.

Eddigi tapasztalataim és ügyfeleim elmondásai szerint sokszor előfordult, hogy a volt pár obszcén, trágár telefonhívások és üzenetek formájába zaklatta akár naponta többször is volt kedvesét. Előfordult olyan eset is, hogy jelenlegi párkapcsolatban lévő társának telefonjára is különböző valótlan tartalmú üzenetek, trágárságok kerültek küldésre. Ezek még az egyszerűbb esetek közé tartoznak.

Mit lehet tenni?

Ezt meg lehet szakítani azzal, hogy a távközlési szolgáltatónál a hívófelet letiltja, illetőleg telefonszámot vált. Emellett maga a cselekmény is kimeríti a zaklatás bűncselekményi tényállását, tehát a nyomozóhatóságnak illetékességből le kell folytatnia az eljárást. Tehát feljelentést kell tenni.

Sajnos ezeknél az eseteknél fordult elő komolyabb zaklatás is, amikor a volt társ követi a volt párját, megpróbálja őt lehetetlenné tenni az új kapcsolatában, lakókörnyezetében, munkahelyén, sőt gyakran értéktárgyaiban, pl. autójában kárt tesz. Ekkor a zaklatás bűncselekménye mellett már a rongálás bűncselekmény elkövetése is megvalósul. Ezekben az esetekben is a nyomozóhatóság illetékes eljárni.

Soha ne engedjük az erőszaknak, tehát mindig meg kell tenni a megfelelő törvényes ellenlépést.

Ilyen esetekben nagyon fontos, hogy a család a zaklatott fél mellé álljon, támogassa Őt. Az ilyen jellegű esetek, amelyek kellő időben nem lettek kezelve, előzik meg már az extrém helyzeteket is. Amennyiben nézik a híradásokat, akkor tudják, hogy az utóbbi időben előtérbe kerültek a féltékenységből, indulatból, szerelemféltésből adódó bűncselekmények is, mint például a bántalmazás, zsarolás és sajnos emberölés is. Fontos, hogy csírájában kell elfojtani, és lehetőséget sem szabad adni arra, hogy a zaklató fél tovább tudja folytatni ezen magatartását.

Rendőrség értünk van, éljünk vele, mert ha nem lépünk, akkor csak a zaklatót erősítjük!

Köszönöm a figyelmet, várom továbbra is észrevételüket és hozzászólásaikat!

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.