Mi történhet a kamaszokkal és kisfelnőttekkel a hétvégi éjszakában?

Mai téma, amit szeretnék Önök elé tárni, mi is történhet a kamaszokkal és kisfelnőttekkel a hétvégi éjszakában.

Amennyiben figyelmesen nézik a híradásokat nyilván tudnak arról, hogy több éjszakai szórakozóhelyen jelen van a kábítószer. Nem a kábítószerek fajtáiról szeretnék tájékoztatást adni, ezt majd a következő cikkben fogom megtenni. Most arról beszélek, hogy az éjszakai szórakozóhelyek – különösen a lányok számára – veszélyesek, ugyanis ők azok, akik általában áldozatként kerülnek ki az éjszakából.

Sokszor, sőt nagyon sokszor hallottam már rendőri pályám során, hogy: „Becsíptem, megitattak velem valamit és nem emlékezem semmire, csak arra eszméltem, hogy egy bokorban fekszem ruháim szanaszét szaggatva.„ Gyakran nem is tudja mi történt a fiatal, csak egy-két nap után eszmél rá, hogy esetleg történt vele valami. Sajnos akkor már késő, hiszen minden olyan nyom, ami arra utal, hogy vele nemi kapcsolatot létesített volna valaki – a védekezésre képtelen állapotát kihasználva – megsemmisült. Kérek minden szülőt, hogy a mai világban, ahol már nincs meg az a közbiztonság, mint régen nagyon-nagyon készítsék fel a gyerekeiket arra, hogy hogyan és miként viselkedjenek az éjszakában.

Tudom azt is, hogy sajnos sok nő nem is tesz/tett bejelentést vagy feljelentést azzal kapcsolatosan, hogy Őt megerőszakolták. Szégyelli, titkolja és magában hordozza egész további élete során. Nagyon fontos, hogy a fiatal felnőttet, kamaszt úgy engedjük el szórakozni, hogy egy olyan erős baráti társaság vegye körül, akik figyelnek egymásra, a szórakozás mellett ne hagyja egyik személy se magára a másikat. Idegenektől ne fogadjanak el italt, és lehetőség szerint mindig ellenőrzésük alatt tartsák a poharukat. A szórakozás végén a kora hajnali órákban mindig együtt induljanak és kísérjék haza egymást. Gyakori eset, hogy az éjszakából bódultam haza egyedül sétáló fiatalt többen megtámadják, erőszakkal vagy fenyegetéssel az értékei átadására kényszerítik.

Tudom nehéz a kamaszokkal megértetni mennyire fontos, hogy odafigyeljenek egymásra, de értsék meg, egy óvatlan pillanat egész életüket megváltoztathatja.

Köszönöm a figyelmüket várom továbbra is kérdéseiket, észrevételeiket.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.